Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Pillangó csoport

 Óvodapedagógusok:
                                Szőke Kinga
                               Barabási Ibolya


Dadus néni         Kardosné Mardula Margit 

Bemutatkozás

Hitvallásunk mottójaként a következő idézetet mondhatjuk:
„Keresem minden gyermek titkát és kérdezem: Hogyan segíthetek abban, hogy önmaga lehessen.”
                                                                                                                         (Janese Korczak)
Csoportunkat a meghitt, derűs, szeretetteljes, családias légkör jellemzi. Már kiscsoportban kialakítunk egy jól működő szabályrendszert, amely illeszkedik a gyermekek egyéni és életkori sajátosságaihoz. Figyelembe vesszük és rugalmasan kezeljük a gyermekek igényeit, szükségleteit.
Küldetésünknek érezzük egy jó közösség kialakítását, létrehozását, egymás elfogadását és az empatikus készség fejlesztését.
A szülőkkel egy bizalmon alapuló kölcsönös kapcsolat kialakítására törekszünk, amely a gyermekek fejlődése érdekében elengedhetetlen.
Tudván, hogy a gyermek alapvető tevékenysége a játék, ezért a tevékenységeket ebből indítjuk. Egyéni képességeiket, fantáziájukat hagyjuk kibontakozni. Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra, szükség esetén szakamberek bevonásával.
A Pedagógiai programokban megfogalmazott céloknak megfelelően alakítjuk tervezéseinket, gyakorlati tevékenységeinket. A környezettudatos nevelésre, a magyarságtudat erősítésére és a művészeti nevelésre épül a tervezésünk, ebbe ágyazzuk a játékos tapasztaltatási lehetőségeket.
Lehetőségeinkhez mérten, minden alkalmat megragadva szívesen megyünk kirándulni, sétálni, színházi előadásokra, múzeumba, buszos kirándulásra.
Szívünkhöz közel álló területek a Boldogságóra program (Hála gyakorlása, Az optimizmus gyakorlása, Jó cselekedetek gyakorlása, Célok kitűzése és elérése, Megküzdési stratégiák, Apró örömök élvezete, Megbocsátás, Testmozgás, Fenntartható boldogság témákat dolgozzuk fel mese, relaxáció, zene segítségével).
Tornatermünk jól felszerelt, napjaink korszerű fejlesztő eszközeivel, játékaival rendelkezik. Igyekszünk minden lehetőséget megragadni és sportrendezvényeken részt venni kerületi szinten is.
A mindennapokban törekszünk arra, hogy minél több mozgásos tevékenységet biztosítsunk a gyermekeknek a tornatermi foglalkozásokon kívül is.
„Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót. Hogy örülni tudunk.”
                                                                                              (Janikovszky Éva)